Jeugdleenwijzer BS De Horizon

 

·Bibliotheekpasje

Het Bibliotheekpasje van de schoolbibliotheek blijft op school. Je kunt hiermee alleen boeken lenen in de schoolbieb. Voor de Bibliotheek Panningen heb je een ander pasje nodig dat je daar kunt laten maken.

 ·       Boeken lenen

Je kunt leesboeken en informatieve boeken lenen over bijvoorbeeld dieren, ridders, vulkanen en landen. Er zijn ook prentenboeken en eerste leesboekjes.

·       Hoeveel mag ik lenen

Je mag 3 boeken lenen.

 Hoe lang mag ik alles houden

Je mag de boeken 3 weken houden.

·       Langer lenen

Je kunt je materialen verlengen in de bibliotheek, maar alleen als deze niet door iemand anders zijn gereserveerd.

Je kunt twee keer verlengen.

·       Te laat

Ben je te laat met je boeken dan krijg je een herinnering, er wordt geen boete betaald.

 ·       Reserveren

Je kunt boeken reserveren  bij  Schoolbibliotheek De Horizon. Je kunt hiervoor ook terecht bij de Bibliotheek Panningen.

·       Vinden wat je zoekt

Op de computer in de schoolbibliotheek of op www.debibliotheekmaasenpeel.nl(ga naar Catalogus) kun je alle boeken van de Bibliotheek Maas en Peel vinden, ook de boeken van De Horizon. Je kunt zoeken op schrijver, titel of onderwerp.Kun je het boek dat je zoekt niet vinden? Vraag in de bibliotheek om je te helpen. Ze helpen je graag.

 

Zoek je informatie voor werkstukken en spreekbeurten, kijk op www.leesplein.nl.

 

 


 

·     

 

·      

Bibliotheek op school

Openingstijden:

Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Alle nieuwe kinderen van de Horizon worden aangemeld bij de bibliotheek.

Wekelijks worden de kinderen onder schooltijd in de gelegenheid gesteld de schoolbieb te bezoeken. De pasjes blijven op school in de bieb.

De school draagt geen verantwoordelijkheid voor de boeken en het op tijd inleveren van de boeken.

U als ouder/verzorger draagt deze verantwoordelijkheid (samen met uw kind).

Het kan voorkomen dat door schoolactiviteiten, studiedagen of andere vrije dagen op een dinsdag of donderdag de bieb is gesloten. Wees dus alert op de uiterste inleverdatum (welke staat op het bonnetje dat  voorin een van de boeken gedaan wordt). In principe worden er geen boetes meer gegeven bij het te laat inleveren van de boeken, maar wel bij het zoek raken van de boeken.

Tip: Wanneer u uw kind aanleert wekelijks de schoolbieb te bezoeken voorkomt u dit soort problemen. Ook zelf een boek verlengen via internet is mogelijk. U heeft hierbij wel het pasnummer nodig. Dit staat op het bonnetje.

Heel veel leesplezier!

Vrijwilligsters Schoolbieb Grashoek

Mariet Clephas, Patricia van Dijck, Elmy Ebisch, Peggy Gielen, Miek van Heugten, Truus Steeghs, Loes Overbeek